fbpx

Just keep swimming

Trăim cu toții intens adaptarea la această nouă realitate în care ne trezim și pe care nu o recunoaștem, deși lucrăm, râdem, plângem în fiecare zi. De la proaspăt absolvenții Universităților din țară și din întreaga lume până la cei mai de succes antreprenori și managerii de business-uri, pandemia nu a iertat pe nimeni. Dar atât tinerilor care abia pornesc la drum în căutarea unei cariere cât și oamenilor de afaceri care au construit imperii, le spun același lucru: Just keep swimming.

Aliniați la start

Proaspăt absolvenții au de suferit în acest moment deoarece pe lângă toate problemele și disconfortul generat de acest virus cu care ne confruntăm, aceștia au pierdut ocazia de a sărbători ani de muncă pe băncile facultăților alături de familie și cei apropiați, nu au avut ocazia să își audă numele strigat și să își ridice diploma și, probabil cel mai dureros, se confruntă acum cu un job market neprietenos și saturat de ofertă.

Personal, în urmă cu un an mă simțeam în aceeași poziție, aplicând într-o piață a manufacturării care era, și este, on the edge în Marea Britanie, fiind incapabilă să fie competitivă cu piețele în dezvoltare. Piața muncii părea indiferentă la CV-ul meu, iar atunci când obțineam în cele din urmă un interviu eram not a great fit.

Tuturor celor pe care anul 2020 îi găsește în situația de mai sus, le dau cel mai simplu și mai onest îndemn folosit de Pixar în Finding Nemo: „Just keep swimming”. Acum traversăm ape tulburi, dar suntem generația cea mai pregătită din istorie să facem față acestei crize, așa că, indiferent dacă oportunitatea va veni peste o lună sau un an, garantat va veni.

Între timp, keep swimming. Folosiți acest timp pentru self improvement & reflection: citiți, invățați o limbă străină sau un limbaj de programare, faceți un curs online, clase de yoga. Sau, dacă nu credeți că sunteți pregătiți, luați o pauză: călătoriți unde și cât puteți, petreceți timp cu familia sau faceți binging pe Netlix și maratoane de gaming. O meritați.

Performanța e de cursă lungă

Antreprenorii, pe de altă parte, nu au acest lux de a lua o pauză deoarece oameni și afaceri depind de ei.

Experiența mea îi pune pe antreprenori și business-urile lor în 3 categorii: neafectați de criză, afectați de criză și schimbați de criză. Colegul meu Alex puncta într-un articol, pe care vă invit să îl citiți, acea categorie de antreprenori reactivi care au înțeles că 2019 este istorie, dar că 2020 a venit cu un alt tip de oportunități și sunt pregătiți să își transforme business-urile. Această categorie a îmbrățișat schimbarea și credem noi vor fi cei care vor trage după ei redresarea economică.

Așa că, antreprenori, vă las cu aceleași cuvinte: Just keep swimming, nu așteptați să vă poarte curentul. Deși știm că ajutoarele financiare  vor veni, acestea vor fi doar o gură scurtă de oxigen pentru business-urile care nu sunt pregătite să îmbrățișeze noua realitate cu care toți ne confruntăm. Luați decizii dificile, schimbați direcția în care credeați că se îndreaptă afacerea, just keep swimming, deoarece a sta pe loc nu este o opțiune.

Articol din categoria: Opinii

2 comentarii

 1. #1 Comentariu nou

  Super !!!. Te felicit Raul .

 2. #2 Comentariu nou

  Buna ziua,
  Interesanta opinia Dvs, se potriveste ca o manusa si in domeniul asigurarilor. Si noi in fiecare zi trebuie sa ne adaptam si sa gasim solutii adecvate pentru clientii nostri. Fiecare zi este un nou inceput.Cel mai important este sa ne pastram energia si convingerea ca munca noastra este apreciata atunci cand oamenii au cea mai mare nevoie.

  Multumesc,
  Ionela Stroe

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

Alte articole...