fbpx

Cum ești tu, Antreprenorule?

ANTREPRENÓR, -OÁRE, antreprenori, -oare, s. m. și f. Persoană care conduce o antrepriză. – Din fr. entrepreneur.

Antreprenor – un tip de agent economic reprezentativ în economia de piață care adoptă un comportament întreprinzător, de esență activă și inovatoare, specific sistemelor economice bazate pe concurență, risc și inițiativă.

Noi, “ROCA people”, am cunoscut în acești 3 ani peste 300 de antreprenori, de toate vârstele, din toate domeniile și credem că te înțelegem mai bine ca și dex-ul.

Cine ești tu, Antreprenorule? Ești acel homo oeconomicus pe care literatura economică îl portretizează de 200 de ani. Acționezi în mod conștient, pentru a obține cel mai mare nivel de utilitate cu cel mai redus consum de resurse, în condițiile date de informațiile disponibile, climatul economic și social, piața în care operezi sau concurența. Ești într-o constantă căutare a formulei optime pentru afacerea ta.

Ce ai tu special, antreprenorule? Ai skin and soul in the game. Ai pus totul în compania ta, ți-ai neglijat familia, ai fost mereu la datorie. Dincolo de poarta firmei nu este doar averea ta, ci și ani mulți din viața ta. Ești motivat de însuși faptul că nu te-ai preocupat de a-ți construi plase de siguranță sau “ieșiri de urgență”. Ai riscat totul, atât material cât și sentimental pentru că alături de echipa ta ajungi unde ești astăzi. Nu ai vreo agendă ascunsă, pentru că nu ai alte ținte profesionale decât dezvoltarea propriei afaceri.

Care e superputerea ta, antreprenorule? Reziliența cu care ai trecut peste toate dificultățile, cu care ai răzbit prin mediul economic potrivnic ție, cu care ai navigat prin vremuri tulburi și ape învolburate, mereu încrezător în forțele tale. Când ai dat de greu ai zis “bring it on”, ți-ai adunat puterea și expertiza, și împreuna cu echipa ta v-ați purtat bătăliile, oricât de grele sau înfricoșătoare au fost ele. Faptul că astăzi scriu despre tine e dovada faptului că nu te-ai dat bătut și ai învins.

Ce te caracterizează pe tine, Antreprenorule? Viziunea. Ai avut un vis, ai început o mică afacere pe care ai dus-o, pas cu pas, neabătut, spre ceea ce este ea astăzi. Poate n-ai putut articula de la început această viziune, însă dedicarea cu care ți-ai urmat instinctul și-a arătat roadele. Ai avut nu doar aptitudinea de a vedea cu mai mulți pași înainte, dar și tenacitatea de a te ține de drumul tau. Acum 25 de ani, cu toții am auzit îndemnul “Stay in the course, the future is yours”. Tu l-ai și urmat.

Deci cum ești tu, Antreprenorule? Ești un homo oeconomicus, cu skin and soul in the game, rezilient și vizionar. Deși de cele mai multe ori ai dus o luptă solitară, află că nu ești singur. La fel ca tine mai sunt astăzi și alții în comunitatea ROCA, iar brațele lor sunt deschise să ni te alături. Împreună vrem să ducem visurile fiecăruia mai departe, la urmatorul nivel. Împreună putem crea în România o nouă cultură antreprenorială bazată pe parteneriat.

Articol din categoria: Opinii

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

Alte articole...